Trudnica može vježbati tijekom cijele trudnoće ako je njezino i djetetovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće. Ipak, preporučuje se pričekati završetak prvog tromjesečja i vidjeti kako napreduje trudnoća te se potom odlučiti na fizičku aktivnost.
Tijekom trudnoće oblici sportskih aktivnosti zapravo su različiti načini vježbanja. Velika je razlika kod trudnica koje su se rekreativno bavile sportskim aktivnostima ili profesionalno. Trudnica može vježbati tijekom cijele trudnoće ako je njezino i djetetovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće.


Sportskim aktivnostima koje nisu profesionalno orijentirane, bez napornih treninga ili natjecanja, trudnica omogućava prevenciju problema u sustavu za kretanje (lokomotorni sustav). Redovitim vježbanjem (najmanje 2 puta u jednom tjednu po 45 minuta) tijelo će se prilagođavati svakodnevnom porastu tjelesne težine,promjeni u pokretima tijelaposturalnim odnosimapromjeni ravnoteže tijela. Trudnoća ne bi trebala biti razlogom da se započinje s nekim sportom kojeg žena prije trudnoće nije iskusila ili se s njime nije bavila. Treba birati one sportove na koje je navikla, koje poznaje i u kojima ima iskustvo. Sve to treba bitidogovoreno s ginekologom koji kontrolira trudnoću i prilagođeno promjenama prema tjednima odnosno tromjesečjima trudnoće.

http://klokanica.24sata.hr/specijal/moje-tijelo-u-trudnoci/detaljni-vodic-kroz-vjezbanje-u-trudnoci-1300#
Pokreće Blogger.

Popular Posts