– 225 g suhog graha
– 2 češnja češnjaka
 – 1 veliki luk
 – 2 žlice maslinovog ulja
 – 1 velika mrkva
– 1 veliki poriluk
 – 1 komad celera
 – 1,5 litra juhe od povrća ili vode
 – sok od ½ limuna
 – malo svježeg ružmarina
 – malo svježeg timijana
Namočite grah preko noći. Promijenite vodu i stavite ga kuhati. Skinite pjenu i kuhajte ga 10 minuta. Procijedite vodu te kuhajte grah još 10 minuta, a zatim ocijedite. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak na maslinovu ulju te dodajte narezano povrće. Pomiješajte s grahom i vodom u kojoj se kuhao, pa sve to nastavite lagano prijati 1 sat. Odvojite jednu veliku žlicu, a ostatak razrijedite i smiksajte. Dodajte odvojeni dio, sok od limuna te pirjajte još 10 minuta. Posolite, poslužite s ribanim parmezanom i sjeckanim začinima.
Pokreće Blogger.

Popular Posts