– 225 g suhog graha
– 2 češnja češnjaka
– 1 veliki luk
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 velika mrkva
– 1 veliki poriluk
– 1 komad celera
– 1,5 litra juhe od povrća ili vode
– sok od ½ limuna
– malo svježeg ružmarina
– malo svježeg timijana
Namočite grah preko noći.
Promijenite vodu i stavite ga kuhati. Skinite pjenu i kuhajte ga 10 minuta. Procijedite
vodu te kuhajte grah još 10 minuta, a zatim ocijedite.
Pirjajte nasjeckani luk i češnjak na maslinovu ulju te dodajte narezano povrće.
Pomiješajte s grahom i vodom u kojoj se kuhao, pa sve to nastavite lagano prijati 1 sat.
Odvojite jednu veliku žlicu, a ostatak razrijedite i smiksajte. Dodajte odvojeni dio, sok od
limuna te pirjajte još 10 minuta.
Posolite, poslužite s ribanim parmezanom i sjeckanim začinima.