Drevni Egipćani koristili su luk da bi izazvali opuštanje i san. Možda ima nečega u tome. Luk žute i crvene boje najbogatiji je izvor spoja kvercetina. Radi se o antioksidansu, protuupalnom, a i blagom umirujućem sredstvu. Povrh toga, luk je bogat folnom kiselinom, vitaminom C i cinkom, dok je češnjak šampionski nositelj antioksidansa jer sadrži barem petnaest antioksidacijskih kemijskih tvari.

Related Posts:

  • Namirnice bogate vitaminom C 100 grama namirnice količina C vitamina (mg)  Šipak (šumski, bobičasti plod) 1000 Crni ribiz 200 Peršin list 160 Hren 114  Kelj lisnati-raštika 100 Kelj pupčar-prokulica 90 Slatka paprika 81 Kivi 70 Cvjetača 60 &nbs… Read More
  • Masline, maslinovo ulje Svakodnevnim unosom maslinova ulja može se unijeti 25 mg fenolnih tvari, što je dovoljna količina za zaštitni učinak na zdravlje, posebice na zdravlje srca. Oleuropein je novija istražena komponenta iz fenolne skupine, … Read More
  • AnanasUpalu ublažite ananasom Ananas je bogat enzimom bromelinom, koji pomaže u razgradnji bjelančevina, poboljšava prokrvljenost, snižava krvni tlak, doprinosi razgradnji nakupina na unutarnjim stijenkama žila (uzrok ateroskleroze… Read More
  • Dostatan unos tekućine je nešto što ne smijemo zaboraviti. Zbog toga 8 čaša vode dnevno neka postane pravilo kojeg bi se svakako trebalo pridržavati svakodnevno. Možete piti prirodnu izvornu vodu, negaziranu mineralnu ili nezaslađene biljne čajeve. Svakako valja izbjegavati zas… Read More
  • Sadržaj kalcija u namirnicama Namirnica 100g Sadržaj kalcija  Ementaler sir 1020 mg  Parmezan 1000 mg Gauda sir 860 mg Sladoled 150 mg Jogurt 120 mg Punomasno kravlje mlijeko 3,3% m.m. 119 mg Ikra jesetre - kavijar 275 mg Kuhane lignje 180 mg Osušeni baka… Read More
Pokreće Blogger.

Popular Posts